Response 2011

Het niveau van Theo vindt ik echt hoog. Enorme brok aan kennis en ervaring en feeling voor het lesgeven. Daarnaast de logische opbouw van de cursus. Begin bij het begin en de volledigheid van de belangrijkste onderdelen (van bedrijfskunde tot coaching). Kan de cursus ook iedereen aanraden.

Ik ben echt blij dat ik deze opleiding heb mogen volgen en met succes heb afgerond. Wat ik hier allemaal heb geleerd is niet alleen theorie maar met name de praktijk en ben gegroeid als mens. En dat is iets wat ik ook in mijn verdere toekomst meeneem. Wat me is bijgebleven is eigenlijk toch wel heel erg veel. En dan bedoel ik: de rode draad door de cursus is me helder en dat neem ik mee. Er waren natuurlijk ook wel een onderdelen bij die me minder raakte maar dat kwam eigenlijk niet voor. Ik dacht vaak dat kan ik vast niet, maar achteraf ontdek je wel wie je bent en wat je kunt.
Marina Stultiëns manager Wel.kom nov. 2011

In zijn totaliteit ben ik tevreden over de cursus. Het was zeker pittig in combinatie met mijn taak als teammanager voor een nieuwe afdeling en in een organisatie waarin nog zoveel moet gebeuren. Wat dat betreft ben ik ook blij dat het klaar is, want het levert wel een behoorlijk extra werkdruk op. Ondanks dat zou ik er evengoed weer aan beginnen, nu ik weet wat het inhoudt. De oogst is de investering waard.

Ik ben tevreden over de cursusleider. Je hebt snel door wat sterke en minder sterke kanten zijn van een ieder en spreekt hen daar op aan en sluit daar ook zoveel mogelijk op aan. Je was altijd goed voorbereid en hield je aan afspraken. Je bent duidelijk en geeft een strakke planning. Wat ik prettig vond is dat er wel ruimte was om flexibel om te gaan met de inleverdata van de opdrachten en ik tegenvoorstellen kon doen mbt de planning. De feedback op de opdrachten vond ik waardevol. Je manier van lesgeven vond ik prettig. Het lukt je om 2 dagen de aandacht van ons vast te houden door een gevarieerd programma en jouw houding daarin. Je bent positief ingesteld, kunt anderen stimuleren en gebruikt op zijn tijd een dosis humor, waardoor die 2 dagen toch altijd weer omvlogen. Wat ik vooral goed vond dat het toegesneden is op Wel.kom en dat je ook de tijd nam om met ons te bespreken hoe we omgaan met knelpunten die we tegen komen in de organisatie en welke rol we daarin (zouden moeten) hebben/nemen.
Yvonne van Herpen manager Wel.kom nov. 2011

‘De cursus heeft me enerzijds aan het denken gezet over hoe ik het doe en hoe dingen ook anders kunnen en anderzijds hulpmiddelen in handen gegeven om mijn passie te vertalen naar het werk

Ik ben erg onder de indruk van alle opgedane kennis, het is niet altijd even eenvoudig geweest maar wel zeer leerzaam. Ik denk dat ik op persoonlijk vlak sterker ben geworden en nu meer rationeel denk en beslissingen neem en minder op onderbuik gevoel (emotie).

Wel zal ik nog regelmatig de theorie omtrent coachen nalezen, omdat dit in mijn ogen het allersterkste middel is om zelf goed te presteren, de medewerkers te laten ontplooien en de afdeling als geheel sterker neerzet.’
Michiel Claassen DAF Trucks Eindhoven feb. 2011

De moeilijkheid van de Turma cursus is wanneer ben je als (aspirant)manager hier klaar voor. Dit is het kip en het ei verhaal. Als je meer tijd had dan kwam het goed uit…. Door het ‘geleerde’ toe te passen krijg je meer tijd. Ik ben erg blij dat ik dit traject op een relatief jonge leeftijd heb mogen volgen.
Ik heb voor mezelf nog geen helder beeld hoe ik me als manager ga behoeden voor de vele valkuilen op mijn weg. Ach dit zal ook wel groeien.

Turn Myself Around = complete

Ik kan nu een lang verhaal maken maar ik hou het bij twee korte opmerkingen uit de theorie:
1. Theo heeft potentiële kwaliteiten bij mij ‘los’ gemaakt en me verder gebracht dan ik zelf kon ‘dromen’.
2. Theo zijn stijl als cursusleider / docent is niet onderwijzen maar het leren bevorderen, ik denk dat ik hiervan een voorbeeld ben ‘

Inalfa Roof Systems: Richard Wortelboer CFT leader, jan. 2011

2017-08-15T09:50:53+00:00August 15th, 2011|