Response 2015

About the teacher

 • “Ja die was ook goed. Zeer kritisch wat juist mij heeft geholpen om vooruit te komen. Maar ik merk wel bij sommige mensen dat ze moeite hebben hiermee. Het zijn vooral de types die het zelf ook lastig vinden om aan zelfreflectie te doen, met name kritisch naar zichzelf te zijn.

Jay Keles (Schneider Electric, feb 2015)

 • “Open Houding: hoog intellect. Goede voorbereidng en uitstekend contact met cursisten. Goede balans formeel & informeel”

Beau Forster (Schneider Electric, feb 2015)

About application in the work situation:

 • In het begin kon ik moeilijk de verbanden met mijn dagelijkse werk vinden, echter heeft de hele opleiding ervoor gezorgd dat ik de uitdagingen die ik had in mijn Team bijna allemaal opgelost zijn.

Patrick Kok (Schneider Electric, feb 2015)

 • “Op lange termijn zal dit nog meer effect hebben, zeker de gesprekstechnieken. Korte termijn vooral de visualisatie en de BSC. Aangezien ik in sommige delen echt een denker ben, zal ik nog veel moeten processen en zal veel nog een plaatsje krijgen in mijn dagelijks functioneren “

Mathijs van Geel (Schneider Electric, feb 2015)

Would you do the course again?

 • Ja ik zou er weer aan beginnen. Maar zonder leidinggevende functie heb ik het wel moeilijk om alle opdrachten te maken en te toetsen in de praktijk.Het belangrijkste wat me is bij gebleven is, zijn: Deming en zijn theorie, zelfsturende teams, coaching en vergadertechnieken

Michel Busink (Schneider Electric, feb 2015)

 • De cursus heeft me vooral veel over mezelf geleerd, wat me bijgebleven is zijn vooral de gesprekstechnieken. Hier heeft jaren lang mijn zwakte gelegen en heb ik in het verleden ook vaak kritiek op gekregen.

John Aarse (Schneider Electric, feb 2015)

General quality of the course:

 • Er zijn veel facetten besproken ook met elkaar. Hierdoor is er meer binding en begrip gekomen met collega’s. Het materiaal is makkelijk als naslagwerk te gebruiken. Ondanks dat we niet altijd gelijk lopen met de trainingen kunnen we in de toekomst dit toch oppakken.

Patrick Derkx (Schneider Electric, feb 2015)

 • Het is een redelijk zwaar jaar geweest met veel informatie om te verwerken, maar achteraf wel bevredigend. Ik moet nog wel wat leren op het gebied van gespreks technieken. Ik heb veel bruikbare tools gekregen die in de praktijk goed te gebruiken zijn. Wat me het meest bij is gebleven is covey, deming en natuurlijk de laatste modules over teams, coachen en verbeteren, omdat hier vooral ook mijn interesse in ligt. Wat voor mij iets minder zou mogen is de gedeeltes met geschiedenis over de bepaalde stijlen en personen, maar dat is mijn persoonlijke mening. Of ik er weer aan zou beginnen? Nu ik terugkijk, zeg ik volmondig JA

Hans van der eerden (Nedschroef feb 2015)

reactions_handgeschreven

Ralph Meeuwsen (Nedschroef feb 2015)

Schneider_1_reactionsSchneider_2_reactions
Schneider_3_reactionsSchneider_4_reactions

Scania supervisor training: no end evaluation because the training is still going on

Some remarks after module 4 about improvement (March 2015)

Question 1: What was good in your opinion?

 • Historische opbouw TPS;
 • Samen filosoferen over continu verbeteren, historische opbouw, werken met A3, Praktijkvoorbeelden;
 • Totale module om twee redenen: raakt mijn persoonlijke interesse en dit is het meest actuele onderwerp voor Meppel;
 • De diepgang en toepasbaarheid van continue verbeteren inde praktijk;
 • De geschiedenis van verbeteren en de invloed van de ontwikkelingen in de wereld waren voor mij nog niet zo duidelijk;
 • Het geheel, dus de samenhang van tools, achterliggende gedachte en implementatie;

Question 2: What can we improve?

 • Meer tijd willen hebben voor de M4 opdracht (team);
 • Beamer en gebruik filmpjes;
 • Oefeningen probleem oplossen meer behandelen;
 • Moduul zit goed in elkaar, mix van theorie en oefeningen behouden.

Question 3: With which feeling do you go home?

 • Goed gevoel, weer extra bagage/leerzaam, hopen dat dit bijdraagt om een verbetercultuur te vormen. Dat we nu stappen kunnen maken;
 • Veel tools die kan toepassen geleerd, steeds meer inzicht in hoeveel ik nog kan leren;
 • Veel informatie, hopen dat dit leidt tot continu verbeteren in Meppel;
 • Goed gevoel, vraag me nog steeds af hoe de begeleiding zal zijn in de praktijk;
 • Leerzame bypass geweest, zin om gezamenlijk aan de opdracht te werken;
 • Een goede indruk, ik hoop dat het nu gaat gebeuren;

Scania_1Scania_2
Scania_3Scania_4

Inalfa MD Basic, no end-evaluation because training is still running. In total 24 engineers, we train them in three groups. An extract

Module 2/3 Conversation techniques

Question 1: In your opinion, which parts of this module were good or very good?

 • Almost everything related to practise: perfect!
 • Very good: A lot of practising. Real exercises with colleagues and we received good feedback;
 • The practical part: good structure;
 • All parts are very useful. The end/mid year review are not directly additional value for me. I can use the set up in other conversations;
 • The practical exercises and the link between practise and theory;
 • Practise with actor;
 • For me the course in general was good.

Question 2: In your opinion, which parts of this module could be improved?

 • More time to practise with the actor;
 • Not sure about digital content (my preference for printed content);
 • No remarks;
 • The level was stable;
 • Module was ok, no remarks;
 • I don’t see any;
 • Writing of the actor can be more clear. Practise conversations was really short;

Quistion 3: What feeling or impression does the module leave you with?

 • Very useful. Quite a lot of information;
 • A good feeling. I think Theo likes the group. There also is a good feeling amongst the participants, I can use this!!
 • Very positive. Personally I like these topics and these are thinks where I can achieve quick results with;
 • More confidence in having conversations with my employers;
 • The behaviour exercises were very interesting and confronting;
 • Good feeling, learn to practise;
 • Good feeling and very useful

ÂTraining for Schneider Electric and Nedschroef Helmond

About the teacher

 • “Ja die was ook goed. Zeer kritisch wat juist mij heeft geholpen om vooruit te komen. Maar ik merk wel bij sommige mensen dat ze moeite hebben hiermee. Het zijn vooral de types die het zelf ook lastig vinden om aan zelfreflectie te doen, met name kritisch naar zichzelf te zijn.

Jay Keles (Schneider Electric, feb 2015)

 • “Open Houding: hoog intellect. Goede voorbereidng en uitstekend contact met cursisten. Goede balans formeel & informeel”

Beau Forster (Schneider Electric, feb 2015)

About application in the work situation:

 • In het begin kon ik moeilijk de verbanden met mijn dagelijkse werk vinden, echter heeft de hele opleiding ervoor gezorgd dat ik de uitdagingen die ik had in mijn Team bijna allemaal opgelost zijn.

Patrick Kok (Schneider Electric, feb 2015)

 • “Op lange termijn zal dit nog meer effect hebben, zeker de gesprekstechnieken. Korte termijn vooral de visualisatie en de BSC. Aangezien ik in sommige delen echt een denker ben, zal ik nog veel moeten processen en zal veel nog een plaatsje krijgen in mijn dagelijks functioneren “

Mathijs van Geel (Schneider Electric, feb 2015)

Would you do the course again?

 • Ja ik zou er weer aan beginnen. Maar zonder leidinggevende functie heb ik het wel moeilijk om alle opdrachten te maken en te toetsen in de praktijk.Het belangrijkste wat me is bij gebleven is, zijn: Deming en zijn theorie, zelfsturende teams, coaching en vergadertechnieken

Michel Busink (Schneider Electric, feb 2015)

 • De cursus heeft me vooral veel over mezelf geleerd, wat me bijgebleven is zijn vooral de gesprekstechnieken. Hier heeft jaren lang mijn zwakte gelegen en heb ik in het verleden ook vaak kritiek op gekregen.

John Aarse (Schneider Electric, feb 2015)

General quality of the course:

 • Er zijn veel facetten besproken ook met elkaar. Hierdoor is er meer binding en begrip gekomen met collega’s. Het materiaal is makkelijk als naslagwerk te gebruiken. Ondanks dat we niet altijd gelijk lopen met de trainingen kunnen we in de toekomst dit toch oppakken.

Patrick Derkx (Schneider Electric, feb 2015)

 • Het is een redelijk zwaar jaar geweest met veel informatie om te verwerken, maar achteraf wel bevredigend. Ik moet nog wel wat leren op het gebied van gespreks technieken. Ik heb veel bruikbare tools gekregen die in de praktijk goed te gebruiken zijn. Wat me het meest bij is gebleven is covey, deming en natuurlijk de laatste modules over teams, coachen en verbeteren, omdat hier vooral ook mijn interesse in ligt. Wat voor mij iets minder zou mogen is de gedeeltes met geschiedenis over de bepaalde stijlen en personen, maar dat is mijn persoonlijke mening. Of ik er weer aan zou beginnen? Nu ik terugkijk, zeg ik volmondig JA

Hans van der eerden (Nedschroef feb 2015)

reactions_handgeschreven

Ralph Meeuwsen (Nedschroef feb 2015)

Schneider_1_reactionsSchneider_2_reactions
Schneider_3_reactionsSchneider_4_reactions

Scania supervisor training: no end evaluation because the training is still going on

Some remarks after module 4 about improvement (March 2015)

Question 1: What was good in your opinion?

 • Historische opbouw TPS;
 • Samen filosoferen over continu verbeteren, historische opbouw, werken met A3, Praktijkvoorbeelden;
 • Totale module om twee redenen: raakt mijn persoonlijke interesse en dit is het meest actuele onderwerp voor Meppel;
 • De diepgang en toepasbaarheid van continue verbeteren inde praktijk;
 • De geschiedenis van verbeteren en de invloed van de ontwikkelingen in de wereld waren voor mij nog niet zo duidelijk;
 • Het geheel, dus de samenhang van tools, achterliggende gedachte en implementatie;

Question 2: What can we improve?

 • Meer tijd willen hebben voor de M4 opdracht (team);
 • Beamer en gebruik filmpjes;
 • Oefeningen probleem oplossen meer behandelen;
 • Moduul zit goed in elkaar, mix van theorie en oefeningen behouden.

Question 3: With which feeling do you go home?

 • Goed gevoel, weer extra bagage/leerzaam, hopen dat dit bijdraagt om een verbetercultuur te vormen. Dat we nu stappen kunnen maken;
 • Veel tools die kan toepassen geleerd, steeds meer inzicht in hoeveel ik nog kan leren;
 • Veel informatie, hopen dat dit leidt tot continu verbeteren in Meppel;
 • Goed gevoel, vraag me nog steeds af hoe de begeleiding zal zijn in de praktijk;
 • Leerzame bypass geweest, zin om gezamenlijk aan de opdracht te werken;
 • Een goede indruk, ik hoop dat het nu gaat gebeuren;

Scania_1Scania_2
Scania_3Scania_4

Inalfa MD Basic, no end-evaluation because training is still running. In total 24 engineers, we train them in three groups. An extract

Module 2/3 Conversation techniques

Question 1: In your opinion, which parts of this module were good or very good?

 • Almost everything related to practise: perfect!
 • Very good: A lot of practising. Real exercises with colleagues and we received good feedback;
 • The practical part: good structure;
 • All parts are very useful. The end/mid year review are not directly additional value for me. I can use the set up in other conversations;
 • The practical exercises and the link between practise and theory;
 • Practise with actor;
 • For me the course in general was good.

Question 2: In your opinion, which parts of this module could be improved?

 • More time to practise with the actor;
 • Not sure about digital content (my preference for printed content);
 • No remarks;
 • The level was stable;
 • Module was ok, no remarks;
 • I don’t see any;
 • Writing of the actor can be more clear. Practise conversations was really short;

Quistion 3: What feeling or impression does the module leave you with?

 • Very useful. Quite a lot of information;
 • A good feeling. I think Theo likes the group. There also is a good feeling amongst the participants, I can use this!!
 • Very positive. Personally I like these topics and these are thinks where I can achieve quick results with;
 • More confidence in having conversations with my employers;
 • The behaviour exercises were very interesting and confronting;
 • Good feeling, learn to practise;
 • Good feeling and very useful

reactions_1_reactions_2
reactions_3reactions_4

2017-08-15T09:47:48+00:00August 15th, 2015|