Response 2016

Nedlin/Rentex:
In 2016 we arranged a training for Rentex/Nedlin. Companies that are active in the laundry business. The main goal was that the productionmanager got more responsibilities. We also trained the bussinessmanagers and the commercialmanagers, which makes this a mix in training and coaching.

20161213_15074320160923_154302

20160909_155251endpresentation_with_the_family

work_as_an_self_steering_team

In December 2016 we finished the course for the productionleaders. This was what they said in their evaluation (unfortunately in Dutch):

Kwaliteit van de Cursus
Frank: Vooral mn zelfbewustzijn is toegenomen. Hierdoor kan ik veel beter bepaalde situaties op de werkvloer aan, m.n conflicten die ontstaan. Ik kan mn werk nu ook beter organiseren, er een duidelijke lijn inbrengen zodat we ook daad werkelijk kunnen gaan verbeteren. Daarnaast is mn kennis vergroot en dat geeft zelfvertrouwen.

Aansluiting op dagelijkse praktijk
Sander
: Als team/groep hebben we door de opleiding en de beweging in de organisatie, daardoor een sterke groei doorgemaakt. We zijn een hechter team geworden, maar vooral een professioneler team geworden visueel zichtbaar door de borden en andere verbeteringen, maar ook in onze communicatie en omgang met ons personeel. Doordat we veel meer overleggen en ruimte aanbrengen voor verbeteringen gaan we veel meer de diepte in bij onderwerpen waarbij we voorheen zaken vooral oppervlakkig afhandelde. Daarnaast is onze persoonlijke ontwikkeling een winst voor de organisatie, want we hebben geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar ons zelf te kijken, maar ook naar onze teams, hierdoor is er ook veel meer diepgang gecreëerd.

Ondersteuning Turma/docent
Maurice
: Waar gewenst was ondersteuning prima.
Gemaakte afspraken werden altijd nagekomen, m.n. de discussie over de beschikbare studietijd werd goed opgepakt. Over het algemeen heerste er een ontspannen sfeer tijdens de cursusdagen, waar nodig werd duidelijk gemaakt waar de schoen wringt. Contact was prima.
Luciano
: Geen slecht woord over de lessen van Theo. Deze waren altijd super goed, uitleg en Balance van praktijk en theorie waren sterk aanwezig. Theo was altijd goed voorbereid en duidelijk in de gemaakte afspraken. Ondersteuning is er meer dan genoeg geweest, ik kon altijd terecht bij Theo indien het nodig was.

Nog eens doen?
Edwin
: Ik heb veel geleerd! Ik zou het zo weer doen maar dan wel een regeling afdwingen m.b.t. het maken van opdrachten. De setting was prima: Niet op het werk maar bij Krijtland: top!
Kenny
: Ik ben veel gaan nadenken over mensen. Hoe ga je met ze om hoe stuur je ze en welke tools kan je hiervoor gebruiken. Wat kan je wel en niet zeggen. Ik vond het leukste wanneer Theo ging praten over filosofen en stof uit de geschiedenis. Vooral alles rondom Deming. Ik wist niet dat geschiedenis een bredere kijk heeft dan alleen maar praten over koningen etc wat me niet interesseert.
Stefan
: Over het algemeen vond ik de cursus goed, ik heb vooral veel over mezelf geleerd en dat is op termijn alleen maar gunstig, voor mij alsook voor mijn medewerkers of mensen uit mijn omgeving. Maar ik heb ook geleerd wat ik echt niet graag doe maar wat wel bij mijn functie hoort, de toekomst zal dus moeten uitwijzen in hoe verre ik mij daarin kan/wil gaan verder ontwikkelen.

Scania
In 2016 we finished the third course for teamleaders and started with fourth group. Very interresting is know that on the productionfloor they are making two trucks an old model and a newer model. The factory has almost doubled in 2016. So in 2017 we start with two new groups of teamleaders, which contain almost 20 people in total.

Fancom
A new company fancom: see http://www.fancom.com/nl. they produce climate systems for animals. They are an interesting and international compagny. We train the middle management in two modules as a start. First module was in December and second one in January 2017. In 2017 we start also with training or coaching of the management.

MD basic Inalfa
In 2016 we finished the MD basic course for R&D Inalfa Europe

Discussion
gaduation_Inalfa_MD_Basisc
eveningprogram_Maastricht

Schneider Electric
In 2016 we started the second training program for Schneider Helmond en Venray. The two logistics units have to work together eventhough they have different products and a different history, background and culture. By training the almost the complete teamleadersgroup we are trying to bring both groups together. In 2017 we will end the training of this big group with a presenation from every student about his/her improvement(s).
Deming_2making_an_mindmap
20160829_09162320160829_091654

We have started with the fourth Scania teamleader training. Although we have executed this program for the fourth time now we will change it. The general questions from Scania production Meppel was the design a program for implementing improvements on the shop floor. 2015 was already very successful in improvements by teamleaders. Now in 2016 the ambition is higher also due to the fact that Scania will introduce a new truck somewhere in the future. Everybody who now the truck industries know that this is always a very exciting moment. For Scania we will also finish the supervisor training in March. A couple of students will do then there TEDx.

tedx impression resize Tedx_Introduction_resize

Tedx_one_of_the_students_resize

For Rentex Nedlin we go on with the programme for production leaders. This is for Turma a new butt very exiting industry: laundry. A high tech company with customers in the industry, hospital and hotel industries. A company that has a major growth the last years and with the Turma program we will lower the control power in the organisation.

For the commercial part of Rentex we train the commercial managers in coach and training sessions. A couple of plantmanagers have also coachsessions. So now we train the whole range of Rentex.

 

rentex_implementation_letter Rentex_the_start_of_visualisation

Again we started a program for Schneider Electric in Venray and Helmond. Indeed two groups. The logistics firms in the region of Venlo have a lot progress the last years. For Schneider we train the teamleaders and later we will design and execute a management program.

Now halfway we conclude that the training for Schneider is very successful but also very busy. The group is very big , students have a very busy work schedule and there is also a lot to do. The two plants in Venray and Helmond must be integrated to one plant. But both plants have their own culture, background and history. So more differences then an outsider will recognise. But by doing the same course it is interesting to exchange the different experiences.

2017-08-15T09:47:57+00:00August 15th, 2016|