Opstart, Werk en Familie

Tja… het was een uitdaging. Samen met mijn vader in een zaak. Zo begon ik begin augustus 2017. En nu, jan. 2018 zijn er al diensten geleverd voor Scania, VDL Nedcar en onlangs gestart met Nedlin. Mooie bedrijven waar mijn onderwijskundige kennis goed past en natuurlijk de Nyenrode bedrijfskundige kennis.

Hoe is dat gegaan?
Eigenlijk hadden we het eerste gesprek over intreden in Turma toen ik mijn afstudeeronderzoek deed in Maleisië, december 2015. Toch wilde ik het daarna “zelf” proberen. In die tussentijd ben ik afgestudeerd onderwijskundige, werkzaam geweest als docent en begeleider op de Pabo te Sittard, werkzaam geweest als Opleidingsmanager bij NCOI en gestart op Nyenrode Part time MSc. waarvan de premaster behaald.
Toch heb ik altijd de drang gehad om in het bedrijfsleven op te leiden, daar was alle opgedane kennis en nog op te halen kennis en vaardigheden in te zetten. Alleen, tja werken met je vader… Dat is toch raar??? De vraag was wil je een vader en een vader als baas? Is dat te combineren? Hoe gaat dat met broers en zussen? Met mam? Totdat mijn vriendin Janieke de simpele vraag stelde: “Zou je het doen als het niet je vader was?” waarop ik volmondig ja zei. Het toeval wilde dat mijn moeder precies hetzelfde vroeg aan mijn vader “Zou je het doen als het niet je zoon was?”. Met hetzelfde antwoord. Het enige wat ons tegenhield was het familiaire. Een mooi voorbeeld in Nedlin waar twee broers al jaren succesvol een bedrijf runnen. Dus daar een beetje van afgekeken en met goede afspraken had Turma 2x Peeters in de zaak.

De Turma visie is voor mij niet nieuw…
Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik ermee ben opgegroeid. Wij geloven dat ontwikkeling veel effectiever is als je in de omgeving van de cursist werkt. We praten dus niet over de problemen van werknemers in het algemeen, maar we praten over uw team, uw werknemers en wat u wilt met hen. We integreren de problematieken uit de praktijk in de opleidingen. Zo ben ik ook opgevoed. Had ik, mijn broertje of zusje een aardrijkskundetoets dan werd er na het eten kort overhoord. Met de nodige terugblikken op vakanties, films of actualiteit.
Wat je vandaag leert, moet je morgen kunnen gebruiken/ toepassen. Dit is waar wij voor staan, een pragmatische aanpak. Het moet nuttig zijn. Wat mij opvalt is dat gesprekstechnieken als zodanig wordt ervaren dat het meteen de volgende dag toepasbaar wordt. Waar ruim aandacht aan wordt besteedt is het persoonlijk nut, in leiderschapsstijl, in teams, als persoon. Je krijgt de spiegel voorgehouden. Een mooie tool die we inzetten is Insights discovery. Deze accreditatie is in oktober door mij behaald en door Theo ongeveer 2 jaar geleden. Eerst naar jezelf durven kijken, accepteren en dan pas naar persoonlijke effectiviteit, leiderschap, teams en communicatie.
We besteden uitgebreid aandacht aan de ambities, de omgeving. Op die manier laten we de inhoud en de effectiviteit van de training aansluiten en bespreken we de afval in de dagelijkse praktijk. En geloof me er komt meer afval (zowel zakelijk als privé) dan ik van tevoren had kunnen bedenken.
De integratie van kennis uit de dagelijkse praktijk, de opleidingservaring en kennis van Turma en de pragmatische aanpak maken de opleidingen al 25 jaar succesvol.

Turma staat voor TURn Myself Around. Dat gebeurt in figuurlijke zin: De cursist leert zijn proces en product te beheersen en verbeteren. Op persoonlijk gebied ga je kritisch naar jezelf kijken en deze nieuwe inzichten inzetten in je omgeving.

Spreekt het bovenstaande je aan? Ik zoek collega’s:
http://turma.nl/wp-content/uploads/2017/09/Vacature-Turma.pdf 

Kernwoorden: Omgeving, integratie, pragmatisch, (persoonlijk) nut, ambitie.

 

2018-01-25T10:42:52+00:00January 16th, 2018|