10 maanden Turma

10 maanden Turma

Het jaar is voorbij. Tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar, waarin een hoop is gebeurd in een relatief korte periode. Op 28 februari stond ik er dan, in spijkerbroek om 05:30 uur aan de poort bij VDL Nedcar, om 2 dagen undercover als ‘stagiair’ aan de lijn mee te werken. Als de dag van gisteren blijft deze ervaring me bij. Ondanks dat ik zelf een productie achtergrond heb bij een ander bedrijf, helpt deze ervaring mij om de cultuur en de cursisten in opleiding beter te begrijpen. Leukste moment was het ‘onthullen van mijn echte rol’ aan de medewerkers met wie ik de twee dagen intensief had samengewerkt. Je had die blikken moeten zien. Geweldig!

Toen begon het allemaal. Na een rustige opstart ben ik begonnen aan de intakes bij VDL Nedcar voor de rayonleider opleidingen. Spannend voor zowel de cursisten als voor mijzelf. Deze groepen zijn inmiddels op de helft van de opleiding. Tevens zijn er tegelijkertijd 2 coördinatoren groepen opgestart. In het begin was dit even schakelen tussen de twee niveaus, maar al snel begon deze situatie te wennen.

Inmiddels heb ik trainingen gegeven bij verschillende klanten van Turma, waaronder Rockwool, Nedlin en VDL Nedcar. Deze afwisseling zorgt voor een objectieve en brede blik op organisaties vanuit verschillende invalshoeken.

Nu kom ik er wederom achter, ondanks dat ik zelf de Management Development opleiding heb gevolgd, hoeveel impact deze opleiding heeft op cursisten. Zichtbare emoties bij het behalen van een Turma certificaat. Dit doet ook iets met een docent.

Ook hebben de afgelopen maanden bijgedragen aan het ‘verstaan’ en ‘spreken’ van de Limburgse taal. Ik kan een ‘bietje mit kallen’, maar gelukkig kan ik me nog wel verschuilen achter (als ik niet goed geluisterd heb) dat ik het niet heb verstaan. Tot nu toe werkt dit prima! Het Bourgondische leven is ook iets waar ik niet snel aan heb hoeven wennen! Dit gaat vanzelf!

We werken in een klein team, waarin we veelal zelfstandig opereren. Soms moet ik me weer opnieuw voorstellen omdat we 2 weken langs elkaar heen hebben gewerkt. We vullen elkaar aan, klankborden en af en toe even klagen als het nodig is.

Kortom een turbulent, dynamisch, leerzaam, maar vooral een leuk jaar! Nu tijd voor een korte onderbreking om in 2019 weer met volle energie aan de slag te gaan!

2019-01-21T10:20:01+00:00January 21st, 2019|