Train the Trainer

Een traject vanuit Turma voor medewerkers die trainer willen worden, nog beter willen worden in het trainersvak. De trainers krijgen één week les met enorm veel praktijk. Dat ziet er als volgt uit. We beginnen achteraan, namelijk het resultaat. Waar heeft de trainer invloed op? Hoe beter de medewerker is opgeleid, hoe minder poetsvlekken, schuurfouten, connectorenfouten, manfouten etc. Dat meetbare effect wordt in de gaten gehouden door trainers, leidinggevers en de cursusleider. In de week les wordt er inhoudelijk op ingegaan en met name geoefend. Er wordt geoefend met analyseren van jobs, kritische punten herkennen, aanleren volgens het stappenmodel, gefilmd, gediscussieerd en veel geoefend en toegepast.

Na de week les wordt het plan van de trainer gepresenteerd en afgestemd met de leidinggevers, cursusleider en de trainer. Daarna begint het pas echt.. De trainer gaat het geleerde toepassen in de lijn. Twee maanden lang wordt het plan uitgevoerd. Er wordt gekeken wat het effect is en waar nog bijgestuurd en geholpen kan worden. Tot nu toe heeft iedere trainer resultaat en dus effect behaald! Enkele voorbeelden:

  • Een naleveringen verlaging;
  • Een verlaging van Topcoat fouten;
  • Schuurfouten gereduceerd;
  • Routetijden gelijkstellen;
  • Polish vlekken reduceren;
  • Connectoren reductie;

En dat alles door meer te focussen op de medewerker en de kritische punten van de job! Na twee 100% succesvolle pilots starten er na de zomer drie groepen.

2019-07-11T07:41:35+00:00July 11th, 2019|