Een combinatie: waarom niet?

 

 

 

 

 

 

Twee mooie bedrijven willen hun middenkader opleiden. In een groep is het redelijk goedkoop. Individueel is niet zo effectief en kostbaar. Dus twee halve groepen zijn ook een groep.
Dat gaan we doen met twee superbedrijven: Nedlin en Schneider Electric.

Beide bedrijven kent Turma al jaren en we zijn ons er dus ook van bewust dat als de leidinggever/ster niet meedoet, niet de inhoud bewaakt, niet zorgt voor implementatie van het geleerde… het effect ook niet groot kan zijn.

We leiden op in alignement: de leidinggever/ster van de middenkader cursisten volgt delen van de opleiding zelf. Beoordeelt de inhoud en bepaalt mee aan de opdrachten. We geloven dat in de context van het bedrijf de implementatie plaatsvindt en niet in een leslokaal, achter een bureau of op een kantoor. En dat is minder de verantwoordelijkheid van Turma en meer de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Je zou dus kunnen zeggen een opleiding van Turma is een driekhoekstaak van opleider, leidinggever en natuurlijk de cursist.

Zowel Nedlin als Schneider Electric zijn het met ons eens. We zijn dus bezig met het inrichten van het alignement (top down opleiden: bottom up implementeren). De opdrachtgever zal kritisch zijn, bijsturen en verzoeknummers indienen. Voor Turma is van belang: ‘wat je vandaag leert moet je morgen kunnen toepassen’.  De opdrachtgever/ster zal kijken naar de added value: wat levert deze opleiding mij op?

Het fundament waarop dit kan werken heet vertrouwen en transparantie. Daar gaan we voor. Nieuwe groep, nieuwe kansen, vernieuwde opzet.

2020-03-16T11:02:04+00:00March 16th, 2020|