Turma in Corona tijd

Goed weer contact te hebben. Een rare tijd ook voor Turma. Na een zeer actieve periode voor veel klanten en met veel leuke opdrachten valt alles stil! …
Niet alleen onwennig en echt afkicken maar ook spijtig voor alle genomen initiatieven en afspraken. Sommige cursisten maakten zich ernstig zorgen. ‘Hoe gaan jullie verder? Krijg ik mijn  diploma nog? Ik was net bezig met een fikse verandering in mijn team, hoe gaat dat nu verder?’ Soms kunnen we antwoorden geven maar meestal zijn we net als jullie bedrijven, afhankelijk van markt, overheid en veiligheidsmaatregelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat we wel kunnen doen, hebben we gedaan.

We hebben een aantal webinairs opgezet, middels Big Blue Button (BBB). Soms onwennig maar voor sommigen van onze cursisten nu gewoon routine. Het fysieke en non-verbale contact kunnen we nog niet invullen. Maar tegelijkertijd  zijn er ook voordelen. Je kunt de toelichtingen stop zetten, nog eens herhalen of onderbreken. Je kunt leren wanneer je wil. We waren al ver met Moodle (de online omgeving). Turma was een van de eerste die is begonnen met online reflecties in de vorm van opdrachten. De techniek en de mogelijkheden zijn nu veel verder. Gezien de corona- perikelen is er opeens ook een noodzaak om thuis te werken, online te werken, enz. We doen daar aan mee maar… er zijn wel kwaliteitseisen. Veel vaardigheidstrainingen die we doen zijn moeilijk uit te voeren online. Leiderschap- coaching, gespreks- en overlegtechnieken. De theorie is online over te dragen maar niet de oefening van de vaardigheden. Dat doen we middels coachsessies…… op 1,5 meter!

 

 

 

We hebben de afgelopen weken veel online uitgevoerd en opgezet. Het bevalt goed. We bewaken de kwaliteit en zoals geschetst kunnen we zeggen dat deze in sommige zaken omhoog is geschoten. Het organiseren is wat makkelijker geworden en ondanks het feit dat er geen persoonlijk contact is maar via beeldscherm is het contact individueler.

En wellicht het belangrijkste: Onze cursisten waar we een en ander hebben uitgevoerd zijn tevreden.

Tot ziens, al of niet online!

2020-05-08T07:29:21+00:00May 7th, 2020|