Afgestudeerd!!!

Afgelopen week heb ik mijn tweede universitaire graad behaald!

Naast MSc. in onderwijskunde op de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik nu ook de titel MSc. in management behaald op Nyenrode.

Wie had dat gedacht toen ik op het VMBO begon? Na het VMBO heeft mijn studietraject een vlucht genomen: VMBO- HAVO- Pabo- MSc. in Onderwijskunde- MSc. in Management. Een geweldige traject als ik erop terug kijkt. Ik ben mezelf natuurlijk regelmatig tegen gekomen, maar met veel doorzettingsvermogen is het allemaal gelukt.

Zo heb ik de afgelopen 4 jaar veel op vrijdagavond en zaterdagochtend in de schoolbanken gezeten, terwijl ik doordeweeks op de werkvloer in productiebedrijven trainingen gaf. Dat waren twee compleet andere werelden, zowel qua cultuur, taal als achtergrond. Deze twee werelden hebben ervoor gezorgd dat ik met beide voeten op de grond bleef staan en niet ging zweven met de Nyenrode kennis en omgeving, maar ook niet zou vervallen in gestandaardiseerd werk.

Doorzettingsvermogen was nodig bij het afstudeeronderzoek. Er is uitgebreid onderzoek gedaan binnen het domein family business naar het psychologisch eigenaarschap tot ondernemerschapsoriëntatie van directeur-eigenaren van familiebedrijven. Of simpel gezegd: ik heb onderzocht wanneer iemand zich nu echt eigenaar voelt en hoe dit tot uiting komt bij directeur-eigenaren van een familiebedrijf.

Dank aan alle respondenten die aan het onderzoek deelnamen. Dank aan mijn scriptie- begeleidster Marta Berent-Braun voor de hulp en kritische feedback. Ik wil ook Turma cq Theo Peeters bedanken voor de flexibele houding tijdens de studie en het mede mogelijk maken van de studie.

Ik kijk uit naar de volgende uitdaging. Heeft u een learning and development uitdaging of bent u opzoek naar een training en consultancy bureau dat uw visie en missie omzet in opleiding? Dan drink ik graag een (virtueel) kopje koffie met u.

2020-09-30T07:16:10+00:00September 30th, 2020|