Een groep teamleaders van Scania ontving gisteren op 5 mei het certificaat. Dit is inmiddels het negende teamleadertraject. Wij zijn erg blij met een trouwe klant als Scania Meppel.

De teamleaders zijn in april 2021 aan een intensief traject begonnen met thema’s als persoonlijke effectiviteit, gesprekstechnieken, leiderschap, teams en verbeteren en coaching. Deze onderwerpen sluiten aan bij de dagelijkse werkzaamheden van een teamleader.

 

Afsluiting

De cursisten werden op drie manieren beoordeeld: 1. De opdrachten c.q. de toepassing in de praktijk. 2. Een toets. 3. Een presentatie aan een niet- direct- leidinggevende en iemand uit het echelon boven de directe leidinggevende. Hiermee wordt niet alleen geregeld dat de procedure van de beoordelaars onafhankelijk plaatsvindt maar ook dat de verankering van hetgeen de teamleader heeft geleerd in de organisatie is verzekerd. Direct daarna krijgt de cursist te horen of hij is geslaagd en wat de vervolgstappen zijn.
Op 5 mei vond de uitreiking plaats, ingeleid door Hoofd HRM, SPS en SHE Geert Aulbers. Vervolgens kreeg iedere cursist de tijd om zich kort voor een volle zaal te presenteren. Dit was best wel spannend, maar iedereen was goed voorbereid. Het certificaat werd uitgereikt door de directe leidinggever met een mooi woordje aan de hard werkende ex-cursist. Na de uitreiking kreeg de (ex)cursist de gelegenheid om familie, vrienden en kennissen rond te leiden op de werkplek.

Teamleaders, van harte gefeliciteerd!