Het afgelopen half jaar is Turma opgestart bij 3 bedrijven. Xella, Brabantia en EKK Eagle Simrax. De grootte van de opdracht verschilt, de populatie verschilt en de intensiteit verschilt m.a.w. voor alle drie de bedrijven hebben we maatwerk gemaakt.

Een update per bedrijf:

Xella

Onlangs zijn we gestart met de eerste moduul bij de sectiemanagers en twee groepen teamleiders. Alle drie gemixte groepen van locatie Landgraaf en Koningsbosch. De moduul is goed gevallen en men is bezig met de opdrachten en problemen om te zetten in acties. Er wordt gewerkt aan het meetbaar maken van de afdeling, communicatie verbeteren, onderlinge problemen op te lossen, planning etc. Een cursist zei “het voelt alsof er een zucht van verlichting door het bedrijf heen gaat”.

Brabantia

Hier zijn twee groepen gestart. De supervisors en de shiftleaders. Hier zijn we al een aantal sessie verder. Men heeft onlangs een strategie dag gehad op het hoofdkantoor in Valkenswaard. Er werd duidelijk gemaakt welke keuze Brabantia heeft gemaakt en met name voor Pelt. Een mooie sessie in een fantastisch nieuwe omgeving, waarbij meerdere sprekers zorgden voor een zeer interessant inkijkje in Brabantia: Top-Down. Cursisten reageren op alle sessies zeer positief en men is hard aan het werk om alle opdrachten in te vullen.

EKK Eagle Simrax

Een zeer gemixte groep van ervaren en onervaren leidinggevers die uiteindelijk de verschillende afdelingen in het bedrijf moeten aansturen. Juist de combinatie van ervaring met nauwelijks ervaring maakt dat men makkelijk met elkaar kan leren. Terwijl het ene van de groep weet waar men naartoe wil werken heeft het andere gedeelte van de groep de consequenties gezien van bepaalde keuzen. Een mooie dynamiek die goed heeft uitgepakt in de eerste moduul. Zie ook de vorige post.

Wat zijn de overeenkomsten tussen alle drie de bedrijven: Men wil een cursus op maat, interactief gegeven, inhoudelijk nauw aansluitend bij het beleid dat men voor ogen heeft en de opdrachtgevers hebben de overtuiging dat de cursisten superbelangrijk zijn voor het succes van de organisatie.

Uitgangspunten waar Turma ervaring in heeft en waarbij we ons verantwoordelijk voelen deze principes goed vorm te geven.
In het jargon: ‘Een uitdaging’.