De afgelopen periode is er veel gebeurt. Er zijn nieuwe opdrachten binnengehaald en lopende opdrachten afgerond. Vandaar een update.

Scania Meppel

De groep teamleiders heeft onlangs de moduul gesprekstechnieken gehad, waarbij eerst de structuren van de diverse gesprekken werden ingeoefend en daarna met de actrice Tet van der Donk dichterbij de praktijk gebracht. De cursisten hadden de mogelijkheid om casussen in te brengen die ter plekke werden geoefend. Een zeer intensieve maar interessante dag. De teamleiders zijn zich nu aan het voorbereiden voor de tussentijdse presentatie.

 

 

Schneider Electric

Gefeliciteerd Stan, Emese en Sebastian voor het succesvol afronden van het uitgebreide teamleider programma. Ongeveer één jaar geleden waren dit nieuwe teamleiders, net binnen of net gepromoot tot teamleider. Nu runnen ze succesvol de afdeling. Sterker nog, deze teamleiders zijn in staat de afdeling te verbeteren.

 

Xella Landgraaf en Koningsbosch

Op dit moment volgen de twee teamleidersgroepen de laatste moduul en werken ze toe naar de eindpresentatie. Na een intensief opleidingstraject waarbij de cursisten vele zaken moesten toepassen op de werkvloer komt er een einde in zicht. Een voorbeeld is 5S. Een simpele afkorting voor orde en netheid, echter erg lastig om in de praktijk te brengen. We zijn begonnen met het opruimen van het eigen bureau. Alleen hierdoor ontstonden al initiatieven om andere delen op te ruimen, denk aan voorraadruimtes, niet gebruikte ruimtes in te richten voor visualisaties etc. Ook de Kata is hier een groot succes waarbij iedere teamleider en sectiemanager een continue verbetering samen met zijn team tot stand moet brengen. De cockpit wordt ingezet door samenwerking van diverse stakeholders. De eerste

startfase gaat beginnen.

Xella Nationaal Een mooie nieuwe opdracht en uitdaging! We gaan beginnen met een groep teamleiders, een groep managers en een groep locatie leiders van locaties Hillegom, Vuren en Meppel. Een mooie samenwerking die al is gestart. De eerste moduul heeft plaatsgevonden. Cursisten veel succes met de opdrachten.

 

 

 

EKK Eagle Simrax

Een mooie klant in het zuiden van het land. Voor de jaarwisseling hebben de cursisten deel 1 van het teamleider programma afgerond. We gaan op 4 mei starten met deel 2. Op naar verbeteren!

 

 

Brabantia

Momenteel volgen 2 groepen teamleiders en één groep supervisors onze trajecten. Tot dusver succesvol. De eerste groep teamleiders werkt toe naar de afronding van het traject middels een eindpresentatie en een grote verbetering op de afdeling. Ook de supervisors zijn hiermee bezig.
De tweede groep teamleiders heeft onlangs een strategie dag gevolgd, een intern overstijgende dag waarin operations, directeuren, HR en andere spreken over de visie van hun afdeling en Brabantia. De taak van de teamleiders om dit te vertalen naar hun eigen afdeling.