De afsluiting.

De verbetering krijgt vorm. Meestal reductie van waste. Dat kan zijn afval, afkeur maar soms ook gewoon menselijke energie. De presentatie zijn voor het hogere echelon. Die leren hun medewerkers te respecteren, te steunen en niet te vertellen hoe ze het moeten doen. Regelvermogen gaat omlaag. En als het helemaal goed gaat bouwen we een cockpit. Een plaats waar alles samenkomt. Iedere ochtend, iedereen, 20 min. Wat is er gebeurd, wat gaan we vandaag doen en wie doet wat. Gezamenlijk, als team. Nog steeds discussie maar nu over de route, de ambitie en de benodigdheden. Succes ontstaat. Men maakt het zelf.

Tot slot: feest. Familie, kennissen, vrienden, eigen kinderen, opa en oma. Men nodigt zelf uit. Presenteer hoever we gekomen zijn. Laat ze de fabriek, het instituut zien. En… ben trots… je hebt het zelf gedaan.